Sezamové špagety

Hmotnosť: 250g

Vhodné pre Low Carb

Šedá zóna pre KETO - odporúčame kontrolu hladiny ketónov v krvi niekoľko hodín po konzumácii.

Produkt bol vyvinutý primárne na uľahčenie paleolitickej diéty, ale môže byť tiež perfektne zabudovaný do stravy, ktorá sa vyhýba iným alergénom a má nízky obsah sacharidov


3,90 €

Paleolitické sezamové suché cestoviny boli vytvorené tak, aby si tí, ktorí jedia paleolitické jedlo, mohli vychutnať aj potešenie z konzumácie cestovín, a všetci, ktorí sa vyhýbajú konzumácii lepku a iných alergénov a / alebo črevných dráždidiel. Sezamové suché cestoviny Paleolit ​​majú navyše nízky obsah sacharidov (asi o 40% menej sacharidov ako bežné cestoviny!). A kvôli vyššiemu obsahu kyseliny fytovej sa vstrebáva iba zlomok tohto malého množstva sacharidov, pretože fytové kyseliny menia cukor na škrobový cukor. Odporúča sa tiež pre diabetikov a dietujúcich kvôli nízkej absorpcii sacharidov.

Paleolitové sezamové suché cestoviny neobsahujú nielen lepok, ale aj prolamíny, lektíny a saponíny. To všetko by zvýšilo črevnú priepustnosť, črevné zápaly. Saponíny môžu spôsobovať malé trhlinky v črevnej stene, prolamíny môžu stimulovať črevnú stenu a tým spôsobiť zápal a lektíny môžu meniť štruktúru črevnej steny, čo ju robí priepustnejšou, čo umožňuje látkam vstúpiť do krvi a to môže vyvolať autoimunitné procesy. Kukurica, ryža, pohánka, quinoa, proso, pšenica, jačmeň, tvrdé ovocie, ovos, amarant, šošovica, fazuľa, cícer a všetky cereálie a strukoviny obsahujú veľké množstvo takýchto prolamínov, lektínov a v mnohých prípadoch saponínov. Samotné zložky lepku patria do skupiny lektínov a prolamínov a majú podobný účinok na organizmus. Mnoho bezlepkových potravín sa vyrába z kukurice, ovsa a ďalších prísad obsahujúcich prolamín a lektín. Paleolitové sezamové suché cestoviny sú však tiež bez týchto látok!

O prísadách použitých na suché sezamové cesto z paleolitu:

Sezamová múka lisovaná za studena:

S pomletými semenami sú dva problémy. Jedným z nich je, že kvôli vysokému obsahu oleja takmer 50% ich nemožno zomlieť na jemnosť múky, a druhým je to, že väčšina ich vysokého obsahu oleja pozostáva z omega-6 mastných kyselín, ktorých vylúčenie je kľúčové pre dosiahnutie správneho pomeru omega-6 / omega-3. Z tohto dôvodu sa významná časť obsahu oleja zo sezamových semien použitých na suché sezamové cesto Paleolith odstráni jemným lisovaním za studena bez chemikálií. V takto získanej sezamovej múke zostáva iba 20% pôvodného obsahu oleja. Takto pripravená sezamová múka má takmer dvojnásobný obsah minerálov, bielkovín a vlákniny ako hladko zomleté ​​semená.

Tapiokový škrob:

Tapiokový škrob používaný v suchých paleolitických sezamových cestovinách neobsahuje v porovnaní s inými škrobmi žiadne stopy prolamínu, lektínu, saponínu (a samozrejme ani lepku). Aj keď samotný obsah uhľohydrátov a GI v tapiokovom škrobe (ako aj v iných škroboch) je vysoký, na výrobu cesta sa používa iba v malom množstve, správne kombinovanom s obsahom kyseliny fytovej v sezamovej múke, čo znižuje absorpciu škrobu.

Čerstvé slepačie vajcia z podstielkového chovu:

Paleolitové sezamové suché cestoviny sa vyrábajú výlučne z čerstvých vajec z podstielkového chovu , nie z vaječného polotovaru alebo sušených vajec. Pri výrobe každého cesta miešame čerstvé vajcia ručne, aby sa "múky" zmiešali s vajcami, pracujeme s vopred nerozbitými vajcami, na výrobu ktorých každé vajce pochádza z vlastnej slepačej farmy. Počas výroby sa nepoužíva žiadna pridaná voda. Na každý 1 kg "múčnej zmesi" použitej na výrobu paleolitických sezamových suchých cestovín používame 15 vajec veľkosti M, čo znamená, že každá paleolitická sezamová suchá cestovina má takmer 15 vajec! Nešetríme!

Paleolitové sezamové suché cestoviny chutia a majú rovnakú textúru ako vaječné sušené cestoviny vyrobené z tradičnej pšeničnej múky, napriek tomu sú "paleo". Ich obsah sacharidov je asi o 40% nižší ako v prípade bežných cestovín aj vysoký obsah sezamových semien lisovaných za studena. Sezam je schopný zvýšiť hladinu gama-tokoferolu v tkanivách tela, čo je najúčinnejší člen skupiny vitamínov E. Znižuje tiež premenu omega-6 mastných kyselín na kyselinu arachidónovú (mastná kyselina, ktorá produkuje látky podobné hormónom, ktoré spôsobujú zápal, a vďaka ktorému je vysoký príjem omega-6 taký škodlivý). Zároveň zvyšuje produkciu kyseliny dihommo-gama-linolénovej v našom tele, ktorá je prekurzorom látok podobných hormónom s dobrými protizápalovými vlastnosťami. Sezamín tiež podporuje spaľovanie tukov.

Zloženie: tapiokový škrob, za studena lisovaná sezamová múka, čerstvé vajcia z podstielkového chovu

Výrobca

Synergy Tech Kft.

Na 100 gramov

Energia kcal / kJ 394 kcal / 1652 kJ

Tuk 9 g

- z toho nasýtené tuky 3,8 g

Sacharidy 48 g

- z toho cukry 1 g

Bielkoviny 25 g

Soľ 0,1 g