Brezový cukor má množstvo pozitívnych vlastností - nepriberá sa z neho, neokysľuje organizmus, je antibakteriálny, podporuje trávenie, zabraňuje tvorbe zubného kazu, je vhodný aj pre diabetikov, pri redukčnej diéte, pre tehotné ženy trpiace tehotenskou cukrovkou, pri nedostatku vápnika. Jeho pozitívny vplyv na zdravie potvrdzuje množstvo štúdií a vedeckých testov, ako aj čoraz väčší počet pozitívnych spotrebiteľských ohlasov.
Glikemický index brezového cukru: GI = 7
(pre porovnanie: GI klasického bieleho alebo hnedého cukru je 70 až 100)
Účinky brezového cukru na ľudský organizmus:
- znižuje potrebu inzulínu v tele
- pôsobí antibakteriálne, ako prirodzené antibiotikum
- je účinný voči plesňovým ochoreniam a kandidózam
- udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi
- má detoxikačné a alkalizačné účinky
- zamedzuje tvorbe zubného kazu
- ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, preto sa nevytvára kyselina
- znižuje tvorbu zubného povlaku a spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
- znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
- podporuje tráviace procesy
- má o 40% menej kalórií a 75% menej uhľohydrátov ako bežný rafinovaný cukor
- zvyšuje tvorbu kolagénu
- znižuje riziko artritídy
Kedže má brezový cukor výrazné antibakteriálne účinky, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky ani pre droždie.Nie je teda vhodný na prípravu kysnutého cesta.
Brezový cukor možno používať v neobmedzenom množstve. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.
Krajina pôvodu: Fínsko
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1000kJ/ 240 kcal
Tuky: 0, - z toho nasýtenémastné kyseliny :0g
Sacharidy: 98g, -z toho cukry:0g -polyoly: 98g ,
Bielkoviny: 0g ,
Soľ:0g.