Jej konzumácia môže poskytnúť vynikajúcu alternatívu k tradičným surovinám. Jej hlavnou charakteristikou je obsah rezistentného škrobu (RS), ktorého vstrebávanie v organizme a jeho vplyv na metabolizmus sú odlišné od ostatných druhov škrobov. Múka zo zelených banánov obsahujúca rezistentné škroby je predmetom mnohých výskumov.
Svojím charakterom je to bezlepková múka, ktorá sa okrem vlastného použitia dobre mieša aj s inými semennými múkami, múkami z koreňových a hľuznatých rastlín.
Výživové údaje na 100 g
Energia 341 kcal / 1447 kJ
Tuky 0,5 g - z toho nasýtený tuk 0,1 g
Sacharidy 80,1 g
z toho cukry 0,8 g
Bielkoviny 2 g
Soľ <0,1 g
Skladovanie Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Distribútor PaleoCentrum Kft.