Bambusová vláknina sa pri trávení nevstrebáva, preto ju okrem nízkosacharidovej stravy môžu výborne zakomponovať do stravy aj diabetici a dietári.
Zvyšuje obsah vlákniny v pečive a spomaľuje vstrebávanie sacharidov.
Keď sa pridá do cesta na koláče, muffiny a chleby, poskytuje chrumkavú textúru zvonku a nadýchanú štruktúru zvnútra.
VIETE ŽE?
Existujú dva druhy vlákniny: rozpustná a nerozpustná. Odporúčaná denná dávka vlákniny by sa u zdravého dospelého človeka mala pohybovať okolo 30 g * - rozpustná vláknina by mala tvoriť 1/3 nerozpustná 2/3 denného príjmu. Pre deti sa odporúča toľko gramov vlákniny, koľko majú rokov a plus číslo 5. Pri konzumácii vlákniny pamätajte na dostatočný príjem tekutín!
*zdroj Štátny zdravotný ústav ČR
UPOZORNENIE:
Vlákninu nepoužívajte ako náhradu vlákniny potravy, ale iba ako doplnenie / obohatenie vlákniny prijímané z potravy.
Výživové údaje na 100 g
Energia 752 kJ / 188 kcal
kcalTuky 0,3 g
Sacharidy 0,1 g
z toho cukry 0,1 g
Vláknina 99 g
Bielkoviny 0,2 g
Soľ 0,2 g
Skladovanie Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výrobca
ADVENI MEDICAL, spol. s r.o.
Sídlo Mělčany 64
666 64 Mělčany
Česká republika
IČ 28358996